Jövünk, megyünk, látunk, alkotunk, kóstolunk, játszunk, élünk. Négyesben.

Mexikóváros képekben 2. rész - Santa Fé

2015/05/07. - írta: Utazunk már

A Mexikóváros képekben sorozat 2. részében Santa Féről mutatok pár képet. santa_fe_view.jpg

Ez a városrész az egyik, ha nem a legfontosabb üzleti negyede egész Mexikónak. Az 1970-es években kezdték el a tervezését és építését homokbányák és szeméttelepek helyére. Napjainkban mexikói és multinacionális cégek, bevásárlóközpontok, egyetemek és éttermek sokaságának gyűjtőhelye. Az utóbbi években nagyon sok magas lakóházat is építettek, az egyre szaporodó irodaházak mellé. Santa Féből a ki-be járás még ma sem egyszerű, pedig pár éve megnyitottak egy új, bevezető autópályát is, de még így is csúcsidőben hatalmas dugókra kell számítani. Az új autópálya megépítése előtt Santa Fén egyetlen út vezetett keresztül.santa_fe.jpgItt megtalálunk mindent ami új, modern és trendi világszerte. Hatalmas, egyedi formájú felhőkarcolóival, épületeivel különleges látványt nyújt.

Azt mondják havonta adnak át egy-egy új toronyházat, félelmetes tempóval fejlődik.santa_fe_2.jpg

santa_fe_4.jpgCentro Comercial Santa Fé, amíg a szem ellát, addig tart ez a bevásárlóközpont, Latin-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóhelye.cc_santa_fe_1.jpgMérete helyett, speciális formájával hódít a Centro Comercial Garden. Több emeletnyi bevásárlóközpont és parkolóház,  mindez a föld felszíne alatt, hatalmas tölcséreken keresztül megvilágítva.cc_garden_santa_fe.jpgLa Lavadora, Mexikóváros egyik legkülönlegesebb épülete, melyet maja kultúrából vett elemek alapján építettek, Mégis  "A Mosógép" néven vált ismerté formája miatt.la_lavadora.jpgElől a régebbi, kaotikusabb, háttérben az ultramodern Santa Fé.
santa_fe_3_1.jpgA sorozat első részét itt olvashatod.

A blog teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, melynek felhasználása kizárólag engedéllyel lehetséges.

Amennyiben tetszett a cikk, kövess a Facebook-on is!

Címkék: Mexikó Helyek
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://utazunkmar.blog.hu/api/trackback/id/tr677436328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B. K. Zsolt 2015.05.11. 23:42:14

Nem gondoltam volna, hogy ennyi érdekes új épület épült ott közelmúltban. Bár, hogy őszinte legyek, mielőtt nem költöztetek, oda kevés érdeklődésem volt Mexikó iránt. Viszonylag keveset is tudtam róla. A médiában ritkán kerül szóba és akkor is a legtöbbször kábítószerrel kapcsolatos hírekkel. Ez sajnálatos. Pedig turisztikai szempontból érdekes helynek tűnik. Hatalmas strandok, meleg klíma, egzotikus állatvilág, jellegzetes konyha, modern építészeti gyöngyszemek és ősi romok. Mi kel még egy jó kalandhoz? :)
süti beállítások módosítása