Gyakran megcsodáltam a tök virágának narancssárga színét, de amíg nem költöztünk Mexikóba, eszembe sem jutott, hogy főzzek is belőle valamit. Aztán itt addig-addig nézegettem a boltban minden bevásárlás alkalmával, hogy a napokban vettem is belőle.
Inspirációként elolvastam pár receptet, majd a saját ízlésvilágunkra igazítva, a következő hozzávalókból elkészültek a tökvirág tacok (tacos de flor de calabaza):
- 2 csokor (kb. 30-40) tökvirág
- fél fej hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 10 tortilla
- oaxaca sajt vagy bármilyen könnyen olvadó, de töményebb sajt
- 1 zöld kaliforniai vagy zöld chili paprika
- olaj
- só, bors
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a szárukról letépkedett és felcsíkozott tökvirágokat, valamint a felkockázott zöld kaliforniai paprikát. Természetesen az eredeti receptekben kizárólag chili paprikát használnak.
Amikor minden összetevő megpuhult, megmelegítettem a tortillákat egy olajjal kikent serpenyőben.
Tettem a tortillákba az oaxaca sajtból (aminek a fő tulajdonsága, hogy szálakra szedhető) és két kanállal a tökvirág-keverékből. Újra megmelegítettem őket egy kicsit, hogy a sajt jobban szétolvadjon.
Mindenkinek nagyon ízlett, a gyerekek is szívesen ették.
Tippek:
- csak az első tortillánál tegyünk olajat a serpenyőbe, kenjük jól szét, ezután már nem szükséges az újra olajozás.
- próbáljuk ki intenzívebb ízű sajttal is, mondjuk valamilyen kéksajttal
A blog teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, melynek felhasználása kizárólag engedéllyel lehetséges.
Amennyiben tetszett a cikk, kövess a Facebook-on is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.