Jövünk, megyünk, látunk, alkotunk, kóstolunk, játszunk, élünk. Négyesben.

Mexikóváros képekben 1.rész - Központ

2015/03/12. - írta: Utazunk már

Az eddig megszokottaktól eltérően, egy képes sorozatot indítok Mexikóváros jelképeiről, nevezetességeiről, szépségeiről.

Ebben a bejegyzésben a főtérről, a Zócaloról és Mexikó legszebb utcájaként számon tartott La Reformáról láthattok részleteket.

Sétáljunk egyet:

1. Plaza de la Constitución, el Zócalo és a Palacio Nacional (a főtér és a Nemzeti Palota). A Zócalo hivatalos neve az Alkotmány tér (Plaza de la Constitución), viszont Zócalo néven él a köztudatban. 1524-ben készült el,  az évek során több átalakításon, átépítésen esett át. A helyet már a spanyolok érkezése előtt is főtérként használták. A majdnem ötvenezer négyzetméter területével Földünk egyik legnagyobb főtere. A Nemzeti Palota leginkább múzeumként és protokolláris események helyszíneként használatos, de évszázadokig itt folyt az államigazgatás és az ország vezetői is itt laktak. Ma az elnök a Los Pinos néven ismert rezidenciában lakik.

img_2494.jpg

2. La Catedral Metropolitana. A Zócalo nyugati oldalán található Katedrális közel 250 éven át épült. Méretei, eklektikus stílusa rögtön lenyűgöz.

img_9431.jpg

3. Museo de Bellas Artes, a Szépművészeti Múzeum. 1934-ben épült, Mexikó első szépművészeti múzeuma.

img_9462.jpg

4. La Torre Latinoamericana., a Latin-Amerika torony. Mexikó egyik legismertebb jelképe. 1956-ban készült el, abban az időben a világ legmagasabb és legnagyobb üvegfelületű épületeként került be a történelembe. Fontos megemlíteni, hogy a földrengésbiztos építkezés egyik úttörője. Túlélt jó néhány hatalmas földrengést, például az 1985-ös, 8.1 erősségű, többezer áldozatot követelő tragédiát.

img_9470.jpg

5. Hemiciclo a Juarez, a Benito Juarez emlékmű. Benito Juarez apró termete ellenére a legnagyobb mexikói vezetők egyike. Bevezetett reformjaival nyerte el nem csak Mexikó, de egész Latin-Amerika mérhetetlen tiszteletét.

img_2391.jpg

6. Részlet a La Reformáról. A Paseo de la Reforma, avagy a Reformok sétánya a város egyik legfontosabb útja 15 km hosszú és 9 méter széles. Nem csak szépségéről híres, hanem itt zajlik Mexikóváros üzleti életének egy jelentős része (a másik üzleti negyed Santa Fe). A sétányt I. Miksa császár rendeletére kezdték el építeni az 1860-as években. Hihetetlen formájú, magasságú felhőkarcolók épülnek itt az utóbbi időben.

img_2378b.jpg

7. El Ángel de la Independencia, az Angyal, azaz a Függetlenség emlékműve. 1910-ben adták át a spanyoloktól való függetlenedés 100. évfordulója alkalmából.  Ma a fiatalok egyik kedvenc találkozóhelye. Kilátó is üzemel az Angyal lábainál.

img_2368b.jpg

 Ugye mennyi gyönyörű hely van ebben a városban?

A folytatást itt olvashatjátok !

 

A blog teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, melynek felhasználása kizárólag engedéllyel lehetséges.

Amennyiben tetszett a cikk, kövess a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazunkmar.blog.hu/api/trackback/id/tr307258643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása