Jövünk, megyünk, látunk, alkotunk, kóstolunk, játszunk, élünk. Négyesben.

A tücsök, mint ínyencség

2015/01/11. - írta: Utazunk már

Az egyik mexikóvárosi kézműves piacon voltunk délelőtt. Már kifelé tartottunk, amikor egy fickó szembejött velünk és egy vödörből valami rovarfélét kínált. Hamar kiderült, hogy pirított tücsköt árul, azaz chapulin-t.

img_8850.jpg

A férjem, aki minden szokatlant szeret kipróbálni, vett is belőle. Azt mondja, hogy az íze a pirított tökmagéhoz hasonlít, én elhiszem neki.

Az árus lelkesen magyarázta, miközben egy zacskóban már kutyulta is a tücsköket, hogy úgy a legfinomabb, ha csípős szósszal, sóval és zöld citromlevével esszük. Véleménye szerint kiegészítve még aprított hagymával, tortillában is nagyon finom. Zárójelben megjegyzem, a helyiek szerint ezzel a recepttel szinte bármi elkészíthető.img_8855.jpg

Egyébként nem csak a tücsköt eszik élvezettel évszázadok óta Mexikó területén, de a szöcskét és a sáskát is, persze eleinte nem ínyencségként, hanem az étrend kiegészítéseként. Állítólag a pirított változat mellett frissen is fogyasztják, de ezzel még nem szembesültünk.

Általában nyitott embernek tartom magam, de a tücsökevés az én határaimon már túlmutat. Erősen.

 

A blog teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, melynek felhasználása kizárólag engedéllyel lehetséges.

Amennyiben tetszett a cikk, kövess a Facebook-on is!

 

Címkék: Mexikó Helyek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazunkmar.blog.hu/api/trackback/id/tr977060255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása