Jövünk, megyünk, látunk, alkotunk, kóstolunk, játszunk, élünk. Négyesben.

Csokiba mártott eper, megérdemelt kényeztetés

2015/01/06. - írta: Utazunk már

Ma volt az első nap az óvodában a hosszú karácsonyi szünet után és kissé fáradtan gyalogoltunk hazafelé a gyerekekkel. Egyszer csak az 5 éves kis-nagy fiam azt mondja: együnk valami finomat, ha hazaérünk. Rögtön az is kiderült, hogy ő már határozottan tudja, mire vágyik: csináljunk csokiba mártott epret, olyan régen csináltunk!- mondta. Mi lányok meg habozás nélkül bele is egyeztünk. Nos, hát gyorsan vettünk egy doboz epret, mert az hiányzott az akcióhoz.

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és ez esetben a művészi kivitelezés sem lényeges. Főleg, ha van két ilyen ügyes kis kuktánk :).

Hozzávalók:

  • egy doboz eper (25dkg)
  • 20-25 dkg  nagyvonalúan összetördelt csokoládé (gyakorlatilag bármilyen, fehér-, tej-, étcsoki)
  • egy kiskanál olívaolaj 
  • fagyis pálcika 

    img_8655.jpg

    Feltesszük a vizet forrni, hogy majd a tálba tett csokit fölötte, nagyon lassú tűzön felolvasszuk, hozzáöntjük az olívaolajt és elkeverjük. Közben az asszisztensek leszedik az eper leveleit és felszúrják a fagyis pálcikára, azokat amiket nem ettek meg közben.

    Jól töröljük meg ezután az epreket, mert úgy könnyebben rátapad a csoki a gyümölcsre, ha az nem vizes. Máris lehet mártogatni, akár a gyerekeknek is, persze szigorú felügyelet mellett, mert a csokistál forró és ellenállhatatlan.

img_8669.jpg

Zsírpapírra tesszük és várunk, amíg a csoki megdermed. Ez nálunk most egy végtelennek tűnő negyedóra volt. 

Aztán mire párat pislogunk már semmi sem marad belőle. Ez most sem volt másként, hiszen olyan nehéz nap volt ez a mai ;).

Nálunk nagyon bevált vendégváróként is és nem csak a gyerekek körében!!!

 

A blog teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, melynek felhasználása kizárólag engedéllyel lehetséges.

Amennyiben tetszett a cikk, kövess a Facebook-on is!

Címkék: Konyha Gyerektér
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazunkmar.blog.hu/api/trackback/id/tr47046019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása